lauantai 31. heinäkuuta 2010

Lasipullovalaisin tuparilahjaksi

Ystäväni on unelmoinut lampusta joka koostuisi lasipulloista. Päätin toteuttaa valaisimen itse käyttäen apuna melko tuttua ruokakaupasta löytyvää lasipulloa.



Tätä tavaraa ollaan poikaystävän kanssa juotu viime viikolla melko monta pulloa. Frezzan pullo oli juuri sopiva projektiin ja valaisimeen niitä kului 24 kappaletta. Ei kahvia enää minulle, kiitos. :D



Hitsasin lampun kehikon n. 3mm vahvuisesta rautalangasta koulussa jo keväällä. Itse valaisin on irtonainen ja lasipullojen alkuperän jo tiedättekin. Mielestäni lopputulos on aika vaikuttava, vaikka välillä usko meinasikin mennä.





Kuvan valaisimessa kaikki lasipullot eivät ole vielä paikoillaan, sillä niissä oli kuvaushetkellä vielä juomaa jäljellä :)


torstai 29. heinäkuuta 2010

Meikki ja hiukset häävieraalle


Rakas ytäväni on viikonloppuna menossa vieraaksi häihin ja pyysi minulta apua hiusten laitossa. Itse olen lauantaina valitettavasti Kotkan suunnalla, mutta loimme yhdessä kampauksen, jonka kaverini toteuttaa viikonloppuna itse. Halusin tietysti kokeilla myös meikkiä :)

Silmiin nestemäisellä linerillä rajaukset, mustaa ja harmaata luomiväriä ja alaluomelle rajaukset kajaalikynällä. Mukaan paljon ripsiväriä ja silmämeikki on valmis.


Hiuksiin kokeilimme kahtakin eri otsatukka-tyyliä, mutta päädyimme lopulta tähän hieman hillitympään (harmi kun toisesta ei huomattu ottaa kuvaa).


Ja nuttura vielä takaa. Allekirjoittanut lomailee seuraavan viikon, joten postauksia on valitettavasti luvassa hieman vähemmän. Lauantaina tulossa kuitenkin yksi Frezza-mokkaan ja pimeneviin iltoihin liittyvä rakenteluprojekti... ;)

Kiitos H:lle mallina toimimisesta!

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Printtikuvakynsien teko-ohje



Tässä teille jonkinlaiset ohjeet printtikuvakynsien tekoon, olkaapa hyvät.
Olisi mukava nähdä myös lukijoiden tekemiä printtikynsiä!

Kuvien siirtoon käytettävää lakkaa myyvät ainakin askarteluliikkeet. Lakan hinta oli 6.5e.


Kuvat on tulostettu mustesuihkutulostimella normaalille paperille. Lasertulostin ei tässä hommassa toimi. Kuvien päälle on levitetty reilu kerros lakkaa, jonka jälkeen kuvat on paineltu huolellisesti kiinni muovirasian kanteen. Tässä vaiheessa kuvat saattavat näyttää rypistyneeltä, mutta siitä ei kannata huolestua. Kuivumiseen on varattava vähintään 3 tuntia, mielellään 12...


Kun kuvat ovat kuivuneet, poistetaan paperi kostuttamalla ja hieromalla kevyesti kuvaa.



Kuva irtoaa kannesta helposti, mutta kannattaa silti olla varovainen ettei kuva lähde venymään. Kuva muuttuu kuivuessaan tässä vaiheessa vielä melko sameaksi.



Kuva kiinnitetään kynteen kirkas/tasaisempi puoli ylöspäin. Kuviot kannattaa leikata kynnelle sopivan kokoisiksi ennen kiinnitystä. Kiinnityksen jälkeen muokkaaminen on hieman hankalampaa, mutta ei mahdotonta. Kiinnitykseen kannattaa käyttää runsaasti läpinäkyvää lakkaa, jotta kuvan alapuolen jäljelle jääneet paperikuidut muuttuvat läpinäkyviksi ja kuvasta tulee kirkas. Levitä lakkaa siis kuvan alle ja lopuksi vielä päälle.


Tänä yönä tehdyt printtikynnet:


Kynsissä on käytetty printtikuvien lisäksi koristelulakkaa.








keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Bambit korviin ja kaulalle

Näillä ohjeilla jokainen voi taiteilla omat kesäkorut helposti ja nopeasti. Materiaalina käytetty kutistemuovia.

Olen jo parina iltana pyörinyt PoriJazzeilla ja huomannut eräässä kojussa myytävän aivan ihania muovisia koruja. Hinta vain huimasi päätä, joten päätin toteuttaa persoonalliset korut itse, omilla kuvioilla. Ensimmäiseksi etsin tietokoneelta haluamani kuvan ja piirsin sen leivinpaperille.



Kaikenlaiset pienet yksityiskohdat tuovat lisää näyttävyyttä koruun, joten niitä ei kannata karsia liikaa pois.


Tämän jälkeen sama kuvio piirretään kutistemuoville (tässä tapauksessa mustalalle) ja leikataan tarkasti irti. Myös reiät kannattaa tehdä ennen kutistamista, mutta niiden tulee olla reilut, jotta ne eivät kutistu umpeen.


Bambi-korvakorut leikattuna ennen kutistamista.




Bambit kärvistelevät uunissa. Rypistymistä ei kannata pelästyä, sillä kuvat kyllä suorenevat. Molemmat korvakorutkin heittivät kuperkeikan ennen oikenemistaan. Kutistaminen tapahtuu 170 asteisessa uunissa ja kestää n. 3 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen korut ovat kuumia, mutta itse painoin ne vielä pöytää vasten, jotta niistä tuli varmasti suorat.


Korut kutistamisen jälkeen. Muovi kutistuu lähes kolmanneksen, mutta kuvat säilyvät todella tarkkoina.


Valmis! Tein ensin kaulakorun ja innostuin vielä väkertämään korvakorutkin. Hintaa koruille ei kerry juuri nimeksikään. Kutistemuovi oli Porin Vitriinissä 1,40 euroa arkki, pienet avainlenkin euron pussi ja korvakorukoukut euron pussi. Kaulakorun ketju on vanhasta kaulakorustani.





sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Arvostele mun kesäkynnet - Kisa on ratkennut!


Arvostele mun kesäkynnet-kisa on viimein saatu päätökseen ja voittaja on Mirka! Paljon onnea voittajalle!!


Myös äänestyksen arvonta on suoritettu ja onni suosi tällä kertaa äänestäjää nimimerkillä : SAFA.


Voisiko kyseisen nimimerkin omaava henkilö ottaa yhteyttä meidin sähköpostilla osoitteeseen: extremehandycrash@luukku.com



Arvonnan virallisena valvojana toimi Hiski.

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Jotain erilaista juhlalookkiin...

Tänään minulla on pitkästä aikaa vapaa viikonloppu ja serkullamme sattuu olemaan valmistujaiset. Tarkoitus on juhlia ensin serkun luona ja sen jälkeen kaupungin humussa. Ideoita juhlalookkiin on kertynyt (koska niitä ei ole päässyt toteuttamaan :)) ja tässä esittelyssä tämän illan systeemin = hiukset, kynnet ja meikit. Mekko on vanha :/

Ensin kynnet. Harjoittelin nyt toista kertaa uutta printti-tekniikkaa ja ryppyistä on vieläkin. Mutta pidän lopputuloksesta kaikesta huolimatta.





Sitten meikit. Testailin joku viikko hieman erilaisempaa rajausta ja tykästyin siihen. Päätin kokeilla hillitympää versiota täksi illaksi. Jouduin tekemään meikin kaksi kertaa sillä ensimmäisestä versiosta tuli melko raju! Hahmottelin rajauksen ensin vaalealla kajaalilla. Tämän jälkeen rajasin reunat nestemäisellä linerilla, täydensin viivoja mustalla kajaalilla ja pehmensin reinoja harmaalla luomivärillä. Muu luomi ei luomiväriä kaipaa, vain hyvä pohjustuksen. Ripsarit ripsiin ja huuliin jotain neutraalia. TADAA!



Hiukset. Föönäsin koko pehkon toiselle puolelle ja kiinnitin päälaelta pinneillä. Tämän jälkeen nostelin roikkumaan jääneet hiukset sykeröiksi pinnien päälle ja kiinnitin suurella määrällä pinnejä. Lopuksi kilo lakkaa ja käsilaukkuun muutama sata pinniä. Ei voi mennä vikaan.



Ja lopputulos on tässä. Kuva hiuksista eri puolilta. Mielestäni kivan toispuoleinen lookki. Minun on muutenkin pitkän aikaa tehnyt mieli leikata osio hiusten sivusta siiliksi, mutten ole malttanut. Tämä kampaus toimii korvikkeena.




Arvostele mun kesäkynnet - Kilpailu on ratkennut!

EHC-blogin kesäkilpailu on ratkennut, ja voittajaksi selvisi finalisti numero 2 ! Paljon onnea! Suuren suuri kiitos myös kaikille osallistuneille. Kaikkien äänestäjien kesken suoritettavan arvonnan tulos julkistetaan maanantaina. Aurinkoista viikonloppua kaikille !

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Printtikalloja ja F***k You :D

Etsin eilen kaupungista turkoosiin huiviini sopivaa kynsilakkaa. Kiertelyn jälkeen käsiini olikin jäänyt 5 lakkapulloa joista Rimmelin 825 Sky High vastasi parhaiten hakemaani sävyä. Halusin käyttää kynsissä pääkalloteemaa ja tällä kertaa liimasin printtikuvat kynsiin "väärinpäin".

Testailut ovat siis edelleen käynnissä. Kuvien alle muodostuu kuivumisvaiheessa helposti kuplia ja kiinnityskään ei ole ihan helpoimmasta päästä, koska kalvo on hyvin ohutta ja helposti venyvää/murtuvaa.

Onnistuin tekemään tällaiset kynnet tänään. Kynnet tulevat osaksi pukeutumistani lauantain juhliin. :) Mustat timantit olisivat sopineet näihin vielä lisäksi, mutta sellaisia ei valitettavasti kotoa löytynyt vaikka kynsikoristeita nykyään löytyykin aikamoinen läjä. Onko joku löytänyt jostain pieniä mustia timantteja tai muuta mustaa koristehilettä?





torstai 15. heinäkuuta 2010

Vaatetuunauksia... viimein.

Yleisön pyynnöstä olen vihdoin ja viimein ehtinyt paneutua tuunauksen kiehtovaan maailmaan. Tähän loistavan avun tarjosi rakas ystäväni, joka muuton keskellä pyysi minut penkomaan vaatteitaan. Ja mukaan tarttuikin paljon aarteita. Tässä esittelyssä pari...


Katseeni vangitsi musta strets-hame. Olen jo pidemmän aikaa halunnut mustaa "tissihametta", ja tämä yksilö antoi loistavan pohjan kyseiselle vaatekappaleelle.

Ja tässä lopputulos. Ompelin hameen halkiot kiinni ja kavensin vyötäröä. Huomasin halkioiden taitoksia purkaessani, että joku oli jo aikaisemmin suurentanut halkioita, eli mekko on kokenut muodonmuutoksia ennenkin. Kuvassa mukana myös Espritin nettikaupan vastaava hame 59,95 euroa. Omani täysin ilmainen.


Tälle mekolle ei tarvinnut tehdä yhtään mitään. Aivan ihana kesävaate !! Kiitos K:lle!(Huom! Kauniit muistot BeachFutiksessa komeilevat molemmissa säärissä)




Nyt perkaamaan mansikoita !
Ja muistakaas käydä äänestämässä parhaita kesäkynsiä. Äänestysaika loppuu huomenna!!

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Säihkykynnet

Sana siskosten tekemistä kynsistä oli kiirinyt Jyväskylään asti, josta lomareissulle tullut sukulaisemme halusi välittömästi saada uudet kesäkynnet. Sitä saa mitä tilaa :) Nämä kynnet varmasti huomataan (ja tiskaamisesta laistamiseenkin saa hyvän tekosyyn).



Ja varpaat tietenkin samaan tyyliin. Olisi kiva kuulla kuvissa esiintyvältä henkilöltä kommenttia, minkälaista palautetta kynsistä tuli?



maanantai 12. heinäkuuta 2010

Arvostele mun kesäkynnet!

Arvostele mun kesäkynnet-kisan finaali on käynnissä tämän viikon perjantaihin asti. Nyt jokaisella on mahdollisuus äänestää kolmesta finalistista parasta ja samalla voittaa itselleen palkinto. Tarkemmat ohjeet ja finalistit löydät täältä.


sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...