maanantai 25. kesäkuuta 2012

 Paljastettakoon se nyt täällä blogissakin: olen menossa naimisiin kesän lopussa. Katin ihanat extremehäät järkkäsimme pystyyn muutamassa päivässä ja niihin liittyviä postauksia näet täältä. Kesälomaa on jo kulunut muutamia viikkoja ja hääaskartelu pyörähtänyt käyntiin. Tässä valmistumassa pöytäkoristeita. 

Halusin pöytiin koristeet, jotka olisivat irti pöydästä. Netistä löytyi ohje suodatinpusseista tehtyihin ruusuihin, jotka sitten liimasin kuumaliimalla kiinni styrox-palloon. Mielestäni lopputulos on hieno, ja mikä sopisi paremmin tee-se-itse-ihimisen häihin kuin suodatinpusseista tehdyt koristeet. Tässä kuitenkin ohjeistusta pallojen tekoon.

 Ruusujen tekoon tarvitset valkoisia suodatinpusseja, ohutta rautalankaa, sivuleikkurit ja sakset.


Yhteen ruusuun tarvitaan kolme suodatinpussia. Asettele pussit päällekäin ja leikkaa toinen sivu auki sinisen viivan osoittamasta kohdasta.

 Tämän jälkeen taittele kolme pussia haitariksi kuvan osoittamalla tavalla. Haitarissa on vain kaksi taitoista.

Leikkaa pussien alareuna auki. Erottele pussit. Yhdestä pussista tulee ruusun keskusta. Leikkaa taitellusta pussista ruusun terälehteä mukaileva. Kahdesta pussista tulee ensin leikata auki kiinni olevan sivun viereinen sauma (kuva alla). Tämän jälkeen pusseista leikataan hieman suuremmat ruusunlehdet kuin keskustan lehdistä.


Kun kolme suodatinpussia on leikattu sinulla tulisi olla yksi pitkä yhtenäinen pätkä (kuvassa ylinnä) lehtiä ruusun keskustaa varten ja kuusi kahden lehden palaa (alla vasemmalla) reunalehdiksi. Älä huoli mikäli leikkasit jonkun palan liian pieneksi/yksittäiseksi lehdeksi. Ruusun saa koottua eri tavallakin. Itse vain totesin tämän leikkuutavan olevan käytännöllisin ja nopein.

Rullaa yhtenäinen keskustapala löysäksi rullaksi ja rutista tyvestä. Tämän jälkeen asettele kaksoislehdet rullan reunoille aina rytistämällä ne tyvestä.

Sido ruusu lopuksi kiinni tyvestä rautalangalla ja levitä lehtiä varovasti.Liimasin ruusut kuumaliimalla styrox-palloon. Ennen liimaamista leikkasin vielä tyvestä ylimääräiset pois ja lyhensin rautalangan. Alla valmis pallo. Pallo on tarkoitus asettaa valkoisen kepin ja jalustan päähän. Väriä ajattelin lisätä vaaleanpunaisella nauhalla. 

Alla olevaan palloon meni noin 40 ruusua, mutta tein ne kahdesta suodatinpussista. Kolmen pussin ruusuja palloon menee noin 25-30 ja palloja tulee pöytiin noin 20. Ei muuta kuin ruusuja vääntämään ;)2 kommenttia:

  1. Onnea!
    Saisiko tähän http://extremehandycrash.blogspot.fi/2010/06/laminakyvat-tipit-kynsiin-kotikonstein.html ohjetta?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...