SIIRTOKUVAKYNNET

Etelä-Afrikan jalkapallon MM-kisojen inspiroimat siirtokuvakynnet. Näillä ohjeilla jokainen voi toteuttaa omat kyntensä kotona. Ei kun näpertämään :)

EHC-blogi on inspiroitunut jalkapallon MM-kisojen värikkäästä teemasta ja kokeilimme minulle värikkäitä siirtokuvakynsiä Etelä-Afrikan lipun väreissä. Kynnet on toteutettu samalla tekniikalla kuin "Siirtokuvakynnet vol.1"-jutussa.

Ensimmäinen työvaihe oli lakata kynnen pohja halutun väriseksi. Tässä tapauksessa tumman siniseksi.


Alla video lakkamaalauksen tekemisestä foliolle. Lakkaa kannattaa käyttää reilusti, jotta kuvasta tulee tarpeeksi paksu. Lakan levittämisessä vain mielikuvitus on rajana.
Tällä kertaa laitoimme lakkamaalaukset kuivumaan vaseliinilla rasvatulle leivinpaperille ja ne irtosivat vielä paremmin kuin foliosta. Maalausten kannattaa antaa kuivua rauhassa (jutun maalaukset kuivuivat yön yli). Kun kuvat ovat kuivuneet kannattaa leivinpaperista+kuvasta leikata kynnen levyinen suikale ja vasta tämän jälkeen irrottaa varovasti leivinpaperi. Tämän jälkeen omalle kynnelle levitetään kirkasta lakkaa ja kuva painellaan varovasti kynnelle. Pituudesta ei kannata tässä vaiheessa välittää.

Huom! Jotta irtokuva tarttuisi lakkaan mahdollisimman hyvin, tulee rasva pyyhkiä hyvin pois irtokuvasta ja mahdollisesti omasta kynnestä. Näin irtokuvan saa tarttumaan lakkaan huomattavasti paremmin.


Alla video irtokuvan kiinnittämisestä ja kynnen reunan tasoittamisesta. Kuvan kannattaa antaa kuivua ensin kiinni omaan kynteen ja vasta tämän jälkeen aloittaa reunan tasoittaminen. Itse leikkasimme suurimmat ylijäämät pois saksilla ja hienosäätönä kääntelimme reunan pinseteillä oman kynnen alle. Pinseteiden avulla ylimääräinen pala on helppo katkaista omaa kynnen reunaa vasten.

Kuvassa peukalo ennen reunan tasoittamista ja tasoittamisen jälkeen. Vähän harmittaa tuo oman kynnen lyhyys.

Jokaisesta kynnestä tuli uniikki. Nyt ainakin väriä riittää. :) Ja ei kun kokeilemaan. Kirjottakaa kommentteja miten onnistuitte, jos joku innostuu taiteilemaan omat kyntensä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...