maanantai 16. toukokuuta 2011

Operaatio värinpoisto ja pidennykset, osa2Tarina on jatkoa Operaatio värinpoisto + pidennykset kotona -postaukselle.

Kolmantena päivänä, kahden värinpoiston ja sävyn jälkeen tilanne oli tämä. Oma tukka punersi aivan liikaa. Etuosassa/alaosassa oleva kestomusta oli edelleen lähes musta. Pidennyksistä vaaleat hiukset olivat vaalentuneet hyvin, mutta niihinkin oli muodostunut osaan vaakaraitoja sävytteestä. :/

Ei siinä auttanut kuin aloittaa kolmas blondauskerta. Tällä kertaa valitsin allaolevan tuotteen kokeiluun.

Lopputulos oli tämä. Hiukset vaalenivat kyllä melko hyvin. Punaisesta tuli kirkas oranssi. :D En enää edes yrittänyt vaalentaa mustia osia. Vaalennetusta oman hiuksen latvasta alkoi tulla purkkaa, joten pesin aineen pois ajassa 35min estääkseni totaalisen räjähdyksen. Aika höttöä tukka kyllä huuhtelun ja hoitoaineenkin jälkeen oli.
Väri oli edelleen hirveän sekava. Pakko oli tehdä jotain, joten hain kaupasta tuhkanvaalean sävyn ja levitin sen hiuksiini.


Ei hyvä. Hiuksista tuli vihertävät. :/ Lisäksi hiukset olivat aivan räjähdyspisteessä. Myös pidennykset. Kaikesta huolimatta sain tässä vaiheessa idean siitä, mitä oikeasti hiuksistani nyt halusin! Voitteko kuvitella, vasta tässä vaiheessa. Aloin googlettamaan haluamaani väriä...


Ja löysin seuraavanlaisia kuvia. Kyseessä on jonkinsortin liukuvärjäys, löytyy englanniksi ainakin sanoilla ombre hair. Tässä tyylissä saisin pitää kasvoja lähimpänä olevat hiukset tummana ja silti saisin mukaan myös vaaleampaa. En vain osaa olla ilman tummia hiuksia. :)

Suurin osa kuvista oli kiharretulla tukalla otettuja. Johtuu luultavasti siitä, että jos tuo feikkityvikasvu (tumma) joudutaan värjäämään, sen häivyttäminen kauniisti on kai aika hankalaa. Villi veikkaus oman säätämiseni jälkeen. Viisaammat voi kertoa miten tämä oikeasti pitäisi tehdä jos oma tyvikasvu on vaaleaa.

En nyt kaiken säätämisen jälkeen voinut enää saada täysin haluamani tukkaa. Koska pidennysten joukossa oli vaaleanruskeaa, joka ei blondaannu, oli kompromissiratkaisuna jättää latvasta raitainen ja alkaa keskittymään tasaisemman/luonnollisemman vaalean värin saaminen sekä se, mihin asti tumma tyviväri ulottuisi. Myös etutukka oli liukuvärjäystä ajatellen blondattu väärin, mutta en antanut sen nyt häiritä. Koska olin ehtinyt räjäyttää niin hyvin myös omat hiukseni, en halunnut tummentaa hiuksiani noin alas kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa.

Seuraavaksi marssin Fanlettiin, jossa myyjän avustuksella valitsin Igoran sävyn nro 9-55 Extra kirkas kullanvaalea. Ajatus kullanvärisestä/toffee/hiekka oli siis jo itänyt päässäni, mutta pelkäsin vieläkin oranssisuutta tai liiallista keltaisuutta. Eipä tuo tuhkaisuuskaan kovin kaunis ollut, joten olin valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa. Sitä paitsi Lady Gagallakin on välillä keltainen tukka. :D

Igoran väri maksoi 18e, mutta mukana tulee siis kahteen värjäyskertaan riittävät aineet.

Tyven värjäsin tummanruskeaksi.


Voitteko kuvitella, että lopputulos oli tämä. :O Olin itsekin yllättynyt siitä, miten hyvin tuo Igoran väri tasoitti sekavan vaalean pehkoni, eikä väri tuntunut yhtään liian oranssilta vaan enemmän sellaiselta kultaiselta tai jos punaisuudesta puhutaan niin ainakin punaisuus on nyt lähempänä luonnollista kuin mitä se oli. Lisäksi hiuksista tuli taas kiiltävät ja sileämmät. Vertasin vain hiuksiani kahteen koiraani, joilla on molemmilla turkeissa punaruskeaa karvaa. :D


Väsähtäneitä poikia. Päiväunet menossa.


Hiuksia ei olla vielä leikattu malliin näissä kuvissa. Käänsin otsiksen ylös, koska sen värjäyksessä ei ole tällä hetkellä mitään järkeä ja tällä tavalla musta näyttää reunustavan myös yläosaa. Kikkailua..

Tämä kuva on väreiltään ehkä lähimpänä totuutta ainakin tänään kun tätä kirjoitan. Oranssisuus pyrkii tulemaan läpi keinolla millä tahansa. Katsotaan millainen tukka on sitten kun se on leikattu. Jos vaikka yrittäisi sitten tehdä tuosta etuosasta sellaisen.. öö.. liukuvärjätyn. Taitaa olla turha toivo. :D Sitä paitsi en tiedä miltä se vaalea otsis vasten kasvoja sitten tuntuisi. Ja saisiko kestomustaa ikinä näinkään vaaleaksi.


Loppuun vielä muutama hyväksi todettu tuote, joilla saa blondatuista hiuksista keltaisuutta pois tai tuhkaisuutta lisää. Tämä Tahen värishampoo on liilan väristä ja taittaa todella hyvin keltaisuutta pois. Omani olen ostanut Afroditesta. Oiken huokaiset ja vaaleat hiukset saattavat kyllä muuttua jopa vaaleanliilaksi tällä shampoolla.
Tällä vaahtovärillä olen aikoinani pitänyt tuhkanvaaleita raitojani tuhkaisena pidempään.

Ainakin tiedän nyt, mihin suuntaan hiusteni kanssa seuraavaksi pyrin. Halvemmaksi ja helpommaksi olisi varmasti tullut mennä suoraan kampaajalle, mutta ensinnäkin luottokampaajani muutti Espanjaan ja toiseksi halusin kokeilla tehdä ITSE. :D Että terveisiä vaan Hennalle, tule takas jo! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...