perjantai 15. heinäkuuta 2011

Vaahtokarkki-korut Fimo-massasta! (tee-se-itse) NAM!

PoriJazz on vallannut kaupungin ja olen jo useampaan kertaan ehtinyt katsastella Jazz-kadun tarjontaa. Tee-se-itse-ihmisinä käymme tietenkin Katin kanssa röyhkeästi varastamassa kaikki toteuttamisen arvoiset käsityöideat itsellemme. Yhden kojun syötävän ihanat (suolaisen hintaiset) vaahtokarkki-korut kiinnittivät huomioni ja ajattelin toteuttaa vastaavat itse Fimo-massaa käyttämällä.Fimo-massaa ostin jo tutuksi tulleesta askartelukauppa Vitriinistä hintaan 2,50e/pala. Ostin valkoista, pinkkiä, vihreää ja luonnonvalkoista massaa vaahtiksia varten. Kotona sekoitin pinkkiä ja vihreää massaa valkoiseen, jotta tuloksena olisi heleän vaalea vaahtokarkki.Seuraavaksi rullasin palloista pötkylöitä. Rullasin pötkylöitä lopuksi vielä karheampaa leikkuualustaa vasten, jottei pinta olisi liian sileä.Tämän jälkeen rullasin pötkylät kevyeksi spiraaliksi.Ja leikkelin spiraalista veitsellä sopivan kokoisia paloja. Tässä kuvassa sormuksia ja korvakoruja.
Näiden karkkien tekoon kului noin puolet Fimo-laatoistani, joita oli yhteensä viisi (10e), eli aine on melko riittoisaa. Lopuksi korut kovetetaan uunissa 110 asteessa 30 minuuttia. Tarkoitus on liimailla korvakorut ja sormuksen kantoihin ja porata tuohon suurempaan vaahtikseen reikä kaulakorun lenkkiä varten. Ai niin! Ja vaikka korut näyttävät syötävän hyviltä, ne eivät sovellu syötäväksi. :)

Makeaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Näyttävät tosiaan erittäin syötäviltä.
    Rupesi tekemään mieli nuotiolla paistettuja vaahtokarkkeja.

    VastaaPoista
  2. Miksi löysin bloginne vasta nyt?! Tehän teette vaikka mitä hienouksia ja tää mun on pitänyt myös toteuttaa itse, ehkä nyt inspiroidun kaivamaan omat kovettuneet massat kaapista (:D) ja alan taas tekemään niistä jotain. Jään ehdottomasti seurailemaan teidän blogia. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...