tiistai 12. heinäkuuta 2011

Saapikkaiden tuunaus (Gaga/Judas)

Lady Gaga tuunausta taas vaihteeksi. Sannahan tuossa hapsutakkijutussaan vähän paljasti aikeitamme... ;)

Moniko on huomannut allaolevat kengät Gagan Judas musiikkivideolla? Aika hienot.No ei muuta kuin tuumasta toimeen. Satuin nimittäin löytämään kirpparilta ylipolven saapikkaat kahdellakympillä! Saapikkaat ovat kokoa 37 ja tuntuivat vähän turhan tiukilta, mutta vein ne suutarille venytettäväksi ja nyt ne ovat juuri sopivat. Suutari veloitti venytyksestä 10e.


Koska minulla on niin kapeat pohkeet, useimmat saapikkaat jäävät löysäksi pohkeen kohdalta. Gagan saapikkaissa on nyöritys edessä, joten oletan, että saan saapikkaan istumaan jalkaani paremmin tuunauksen jälkeen.


LEIKKAUS:
Hahmottelin ensin valkoisella kajaalilla oikeat leikkauskohdat. Kärjen leikkaaminen oli hieman hankalaa, mutta muuten leikkaaminen sujui hyvin. Keskisaumasta mitattuna varresta lähti molemmin puolin 3cm pois.
Leikkauksen jälkeen saapikas näytti tältä.


PINTA:
Gagan saapikkaissa on wet look pinta. Mietin pääni puhki millä tavalla tekonahkasaapikkaaseen saisi edes hieman kiiltävämmän pinnan. Kysyin asiaa suutariltakin, mutta hän ei osannut auttaa. Päädyin omiin kokeiluihin ja testasin nahalle Tiimarista ostettuja lakkoja. Vasemmanpuoleinen servettilakka on siis samaa lakkaa kuin mitä käytämme printtikynsissä. Toinen lakka oli jotain askarteluun käytettävää viimeistelylakkaa.


Vasemmalla askartelulakka, oikealla servettilakka. Päädyin siis käyttämään jälkimmäistä eli yläkuvan vasemmanpuoleista lakkaa. Jospa tällä tavalla saisi vähän vetisemmän vaikutelman. :)


Saapikkaat ennen lakkausta. Hieno tuoliviritelmä...


Lakkauksen jälkeen, vielä märät tässä kuvassa.


NYÖRITYS:
Seuraavaksi hain kangaskaupasta mustaa kiiltävää tekonahkaa ja leikkasin siitä 80 palaa. Samalla reissulla kävin ostamassa myös 80 niittiä ja kaksi solkea. Melkoinen homma tuo reikien tekeminen ja niittien lisääminen. Niska meni ihan jumiin.

 


 

KORISTEET:

Halusin lisätä saapikkaisiin vielä hieman "glamuuria" tulevaa yhden illan käyttöä varten. Löysin Tiimarista melko jäykkää foliota, josta leikkasin sopivat palaset. Palat kiinnitin kynsiliimalla ja sen jälkeen servettilakalla. 


Tällaiset niistä sitten tuli. Tuon takaosan yhdessä pitävän hapsunyörin otan vielä pois.


3 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...