tiistai 10. tammikuuta 2012

Siskosten ompeluilta

Niin kuin Sanna tuossa edellisessä postauksessaan jo kertoikin, kävimme kangaskaupassa ostelemassa "hieman" kankaita. Tässä kuvaraportti ompeluillastamme. :)

Ensimmäinen paita on lähestulkoon suora kopio neuleesta, jonka näin Vilassa.

Kaavojen sovitusta kankaalle. Näyttää enemmän venyttelyharjoitukselta. :D Kaavat olin jo aikaisemmin piirtänyt vanhaa paitaa avuksi käyttäen.
Kangas: Dobbia- neulos, 7.90e/mJa tässä lopputulos. Halusin paidan helmaan kiinnityksen ja jätin nuo alkuperäisen paidan nappiviritykset pois kokonaan. Paidan hinnaksi tuli vajaa 8 euroa.


Toinen puseroidea lähti Sannan hankkimasta "perhospaidasta". Tämäkin paita on Vilasta. Tässä on muuten maailman helpoin paitamalli. Mitään muuta ei kankaan leikkuun jälkeen tarvita kuin olkapäiden saumat ja kaksi sivusaumaa!

Pikku mokiakin tietysti sattui..  Tässä perhospaidan sivusaumat ommeltiin ensin väärälle puolelle. Totesimme, että tällä paidalla ja tällä ompelutyylillä ylihoikat saisivat mukavasti lisäleveyttä vyötärönseudulle! :D Kaikki ylimääräinen kangas siis tässä kuvassa paidan väärällä puolella.

Ja tässä sitten oikealla puolella.

Ajattelin tehdä kankaasta pitsimäisemmän tekemällä siihen saksilla reikiä.

Perhospaita valmiina. Hinnaksi tuli noin 5 euroa.

3 kommenttia:

 1. voi että ihania paitoja :) mistä muuten hommaatte aina kaavat? mietin jos itsekin uskaltautuisi kokeilemaan ompelua..

  VastaaPoista
 2. Ihana toi viimeinen paita, teki siittä paljon kivemman näkösen kun noihin ''hihoihin'' tehtiin kuviointia! :)

  ♥ Donna / http://andrevei.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Kaavat (jos tehdään ollenkaan) teemme vanhoista sopivista vaatteista. Tuo "perhospaita" tehtiin ihan vain piirtämällä suoraan kankaalle toista paitaa apuna käyttäen. :D

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...