lauantai 5. helmikuuta 2011

Kristallikukkia


Molempien etusormieni kynnet päättivät lohjeta sen verran pahasti, että totesin nyt olevan aika ensimmäiseen geelikynsikokeiluun (omiin kynsiini siis). Siskon kirpparilta ostamat kirkkaat tipit olivat houkutelleet minua jo pitkään, joten tartuin kynsisaksiin ja pätkäisin lohjenneet kynnet lyhyiksi. Toimenpide aiheutti lievää ahdistusta, mutta kynnet olisivat kuitenkin katkenneet jossain vaiheessa halkeaman vuoksi.

Aloitin projektin siis jo torstaina. Halusin kynsiin siis 2 kpl kirkkaita tippejä, geelit kaikkiin kynsiin + printtikuviot & koristeet. Ei sen vähempää. :D Ensimmäisenä iltana minulta kului 2h pelkästään siihen, että etusormissa oli 1 kerros geeliä, printti ja päälilakka printin päällä. Yksi tippi halkesi liimauksen jälkeen, toinen meni liimatessa vinoon jne. Koska kello oli yli puolenyön, homma jäi siihen siltä erää. Seuraavana päivänä onnistuin katkaisemaan molemmat kynnet. :(

Tänään aloitin siis periaatteessa alusta. Geelien ja katkenneiden tippien poisto oli tuskaisen vaikeaa eikä tämänpäiväisestä jäljestä tullutkaan niin hyvä kuin eilisestä kynnen muhkuraisuuden vuoksi. Pari tuntia tähän vierähti, mutta olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Katsotaan kauanko tämä kokeilu pysyy. Hyviä vinkkejä geelien poistoon otetaan vastaan. :) Pitääkö niitä sormia tosiaan uittaa poistoaineessa vartti kuten ohjeissa lukee? Liukeneehan siinä varmaan sormetkin. :D

Mitä kaikkea tähän tarvittiinkaan...? ;)

9 kommenttia:

 1. Multa kun otettiin geelit pois niin joka sormenpäähän käärittiin tuppo pumpulia (jossa siis poistoaine eli luultavimmin asetonia..) ja sen päälle laitettiin vielä foliota. Annettiin aineen muhia folion alla tuon 10-15min, geeli pehmeni ja oli helppo poistaa. Niin ja kannattaa "rikkoa" geelien pinta ennen aineen laittoa esim. hiomalla kynsiviilalla.

  Itse olen samalla systeemillä putsannut kynsistä kynsiliimaa, kun olen korjaillut alkavaa lohkeamaa liimalla ja lasikuitunauhalla.

  ~Jedevela

  VastaaPoista
 2. On muuten hippasen hienon näkönen tuo läpinäkyvä tippi. Miten sä ne silleen sait katkeamaan? Onko tuossa kädessä vain yhdessä sormessa läpinäkyvä tippi?

  VastaaPoista
 3. Hienot! onhan ne kaiken tuon aherruksen arvoiset :) Mun silmää miellyttää läpinäkyvät tipit ja sellainen lasimainen juttu niissä :) En osaa selittää..

  VastaaPoista
 4. Yritin irroittaa tolla foliotuppo-tekniikalla, mutta ei irronut geelit kyllä yhtään. Irtokynnen sain sillä tavalla melkein irti, mutta geelit vaan pysyi.

  Molemmissa käsissä on etusormen kynsi läpinäkyvällä tipillä. Mäkin tykkään tosta lasimaisuudesta, mutta edelleen olen sitä mieltä, että kyllä oma aito kynsi on vaan helppo verrattuna pidennykseen. :D No, katsotaan kauanko tipit pysyvät, jos vaikka mieli muuttuu. Ja millä ihmeellä nämä sitten irroitan kun sen aika on.. XD

  VastaaPoista
 5. Hienon näköset. Geelit täytyy melkeen viilata alas ja sitten, jos tipit haluu irti, niin liottaa käsiä lämpösessä asetonissa. Ärrrsyttävää pitkäveteistä hommaa, mut tarvis varmaan hommata sähköviila.

  VastaaPoista
 6. Eka kynsi katkesi heti seuraavana päivänä, toinen eilen tankotanssitunnilla. :( Omat kynteni ovat todella kuperat (onko tuo oikea termi), joten tipit eivät istu kynteen kunnolla. Siitä syystä tippien ja kynnen väliin jää tyhjää ja epäilen että katkeaminen johtuu juuri siitä, että tippiin syntyy pintajännite tai jotain.. sinne päin. :) Mitäs asialle voisi tehdä. Pitääkin kuvata joskus kynteni edestäpäin. Ne on melkein puolipallot.

  VastaaPoista
 7. Tippejähän on kaiken muotosia, kuperampia ja suorempia. Yhdellä kaverilla ei vaan ikinä oo pysyneet mitkään geelit, joten sille rakennetaan muottiakryylillä. Katteles erimallaisia tippejä jos auttais asiaa :)

  VastaaPoista
 8. Ai on vai? :D En ole tippeihin tutustunut kovin hyvin ja netistä vaan katsellut eikä ole tullut edes mieleen että niitä olisi eri muotoisia. Mistä suosittelisit tilaamaan/ostamaan? Geelistäkin olisi yksi kysymys, onko vika geelissä, kynnen pohjassa vai siveltimessä (joka vaikuttaa melko huonolta), kun geeliin tulee helposti pieniä kuplia levitysvaiheessa? Kynsi on kyllä hiottu ja puhdistettu hyvin. Geeli on paketin mukana tullutta tavaraa.

  VastaaPoista
 9. Niin sulla on sen aloituspaketin tipit vissiin? Mä oon tilannut melkein kaikki ebaystä ja en ole yhtään katellut malleja koska mulle käy kaikenlaiset. Oon vaan huomannut käytössä sitten että toiset istuu vaan paremmin ja vertaillut. Joten varmaan jos tilais jostakin alan liikeestä niin ne osaa sanoa siitä muodosta.

  Mä tilasin just uudet siveltimet, ja täällä on tosi halpoja ja hyviä. Yllätti laadullaan oikeesti, http://ra.fi/WgNz. Muovivartisena on heelppo pitää puhtaana.

  Jos kynnelle jää yhtään hiontapölyä taikka jotakin moskaa, niin tulee kuplia, lisäksi oon huomannut että alkuun kun laitoin liian paksun kerroksen geeliä ja sitten sitä kynnellä muotoilin niin tuli myös. Nyt kun geelin saa ekoilla vedoilla kuntoon niin ongelma on hävinnyt. Jos laitat geeliä paljon niin koita laittaa ohuesti ja monta kerrosta :)

  Niin mähän en todellakaan ole mikään ammattilainen, vaan nää on vaan juttuja mitkä oon huomannut tässä harrastuksessa omakohtaisesti.. :)

  Huooh.. Alku aina hankalaa, opettelen akryylillä tekeen tällä hetkellä. Kaippa tämä tästä..

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...