perjantai 23. heinäkuuta 2010

Printtikuvakynsien teko-ohjeTässä teille jonkinlaiset ohjeet printtikuvakynsien tekoon, olkaapa hyvät.
Olisi mukava nähdä myös lukijoiden tekemiä printtikynsiä!

Kuvien siirtoon käytettävää lakkaa myyvät ainakin askarteluliikkeet. Lakan hinta oli 6.5e.


Kuvat on tulostettu mustesuihkutulostimella normaalille paperille. Lasertulostin ei tässä hommassa toimi. Kuvien päälle on levitetty reilu kerros lakkaa, jonka jälkeen kuvat on paineltu huolellisesti kiinni muovirasian kanteen. Tässä vaiheessa kuvat saattavat näyttää rypistyneeltä, mutta siitä ei kannata huolestua. Kuivumiseen on varattava vähintään 3 tuntia, mielellään 12...


Kun kuvat ovat kuivuneet, poistetaan paperi kostuttamalla ja hieromalla kevyesti kuvaa.Kuva irtoaa kannesta helposti, mutta kannattaa silti olla varovainen ettei kuva lähde venymään. Kuva muuttuu kuivuessaan tässä vaiheessa vielä melko sameaksi.Kuva kiinnitetään kynteen kirkas/tasaisempi puoli ylöspäin. Kuviot kannattaa leikata kynnelle sopivan kokoisiksi ennen kiinnitystä. Kiinnityksen jälkeen muokkaaminen on hieman hankalampaa, mutta ei mahdotonta. Kiinnitykseen kannattaa käyttää runsaasti läpinäkyvää lakkaa, jotta kuvan alapuolen jäljelle jääneet paperikuidut muuttuvat läpinäkyviksi ja kuvasta tulee kirkas. Levitä lakkaa siis kuvan alle ja lopuksi vielä päälle.


Tänä yönä tehdyt printtikynnet:


Kynsissä on käytetty printtikuvien lisäksi koristelulakkaa.
6 kommenttia:

 1. Kiitos! mietinkin jo miten noita tehdään...
  hienot:)

  VastaaPoista
 2. Wou, hienot. Harmi etten omista tulostinta :/

  VastaaPoista
 3. Vou, tosi upeat! En usko kyllä että omat hermoni kestäisi tota hommaa. Olen aina niin malttamaton. :D Mutta jos jostain kumman syystä jaksaisin yrittää niin neuvoista oli kyllä apua. :)

  VastaaPoista
 4. Nää on kyl niin upeita nää printtikynnet! Ja tosi selkeet ohjeet. Ainut vaan, että meillä on toi lasertulostin, ois kyl ollu tosi kiva tehä tälläsiä.. :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...