keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulupallokynnet ja muuta askartelua

Ehdittiin eilen pitkästä aikaa "suttaamaan" Katin kanssa kynsiä yhdessä. Katin lopputuloksen näkee alla. Itselleni töhersin jonkinlaisia joulupallo-kynsiä. :)Sitten niitä lupailtuja jouluaskarteluja. Tässä lego-palikasta tehty sormus. Näitä lego-koruja on nykyään myynnissä erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla, mutta niitä on myös todella helppo valmistaa itse. Sormukseen ei tarvita kuin sormuksen kanta (joita saa askartelukaupasta) ja pikaliimaa. Olen tehnyt myös korvakoruja, mutta antanut kaikki jo eteenpäin. Korvakoruja varten legoihin tulee porata reiät. Reikiin pujotetaan askartelukaupasta saatavat metallilenkit ja legot kiinnitetään korvakorukoukkuihin lenkeistä.

Olen myös valmistanut joululahjoiksi erilaisia kutistemuovi-koruja, mutten viitsi niitä esitellä täällä, jotteivat kaverit näe lahjojaan ;) Ohjeet kutistemuovi-koruihin löydät täältä.

Löysin joskus aikoja sitten askartelukaupasta vanhoja rintaneulojen ja korvakorujen pohjia. Ostin kangaskaupasta heijastinnauhaa ja leikkasin siitä sopivia paloja. Liimasin heijastinnauhan kuumaliimalla pohjiin ja näin helposti syntyi kasa suloisia heijastimia. Soikeat heijastimet ovat rintakoruja ja pyöreät korvakoruja.Ruokalahjoiksi valmistin karamellisoituja pähkinöitä. Niiden tekemiseen tarvitaan:
3dl pähkinöitä
2dl sokeria
2rkl siirappia

Sokeri ja siirappi sulatetaan pannulla. Pähkinät pyöritellään sulaneessa sokeri-siirappi-massassa ja nostellaan lusikalla leivinpaperille jäähtymään.Ostin lasipurkkeja kirpputorilta, keitin ja pesin ne ja paketoin pähkinät purkkeihin. Koristelin purkit kangaskaupasta löytämilläni nauhoilla ja serveteillä.


2 kommenttia:

  1. Melkonen joulumuori siellä. :D Sähän olet taiteillut vaikka mitä. Nuo heijastimet on kyllä hieno idea!

    VastaaPoista
  2. Hahaha! Joulumuori sanoo: kinkku juuri uunissa ja joulusiivous täydessä käynnissä. ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...