lauantai 9. huhtikuuta 2011

Rusketusvoidekosahdus

Koska olen valkoinen kuin albiino enkä rusketu juuri ollenkaan vaan ainoastaan palan, olen tyytynyt jo vuosien ajan hankkimaan jonkinlaista väriä suoraan purkista. Jokainen rusketusvoidetta käyttänyt tietää miten hankalaa puuhaa sen käyttö on. Olen kokeillut lukuisia tuotteita, yksi parhaimmista on muuten ollut kastanjavesi, mutta sen levitys vasta työlästä olikin. Doven ruskettavat ei vaikuta yhtään ja nekin haisee niin pahalta. Päätin tänä keväänä kokeilla uusia merkkejä. Tässä ensimmäinen kunnolla epäonnistunut kokeilu.

Ylläoleva tuote on tähänastisista kokeiluista paras. Hajuton, levittyy hyvin, kuivuu melko nopeasti eikä jätä sellaista tahmeaa pintaa ihoon. Hinta on kyllä melko kallis, pullo ainetta maksaa noin 18e ja jos tällä tuotteella haluaa oikeasti ruskean ihon, joutuu kyllä käyttämään tuota tumminta säätöä ja tällöin pullosta riittää ehkä kolmeen rasvauskertaan. Ja puolenpulloa jää käyttämättä (kosteusvoide tuo vaalea).

Tätä tuotetta olen käyttänyt pitkään. Karmean hajuinen ja jättää iholle inhottavan tahman tuntikausiksi. Haju ei meinaa lähteä ensimmäisellä pesullakaan. Sävystä tulee oranssiin taittava. Ainoa plussa, iso sellainen tässä tuotteessa on levittyvyys. En ole onnistunut kertaakaan tekemään laikukasta ihoa tällä tuotteella. Miinuksia vielä lisää, hinta on 13e, pullosta riittää 4-5 levityskertaan ja jos tuotetta käyttää muutaman viikon putkeen (levittää uusia kerroksia kun vanha alkaa kulahtamaan), saa kyllä aikaiseksi melko kamalan näköisen ihon. Muuttuu laikukkaaksi ja iho"suomut" alkavat erottua. Ei kovin hyvä tuote.

Koska tuo Hawaiian ylläoleva rusketusvoide on niin kallista, ajattelin kokeilla saman sarjan halvempaa vaihtoehtoa. Pullo maksoi noin 11e. Heti aluksi täytyy mainita, että pumppupulloa ei kannata painaa kovin lujaa... pullosta turskahti puoli desiä voidetta käsille samantien. Levittyi hyvin, kuivui melko nopeasti, ei rusketusvoiteelle ominaista pahaa hajua ollenkaan. Tapanani on levittää voide myös käsiin, antaa vaikuttaa noin tunti ja pestä sitten hyvin pois. Tällöin ranteen ja kämmenen väliin ei jää selvää rajaa. Näin tein nytkin. Sitten menin nukkumaan ja aamulla...... järkytyin. Siis mitä ihmettä!!! Olen levitellyt rusketusvoiteita miljoonat kerrat, joten tämä ei voi johtua levitysvaiheen mokasta. Ainoa järkiperäinen selitys asialle olisi se, että olin eilen illalla voitelun jälkeen pari tuntia koneella ja tuo kohta kädestäni on varmaankin nojannut pöytään. Toisaalta tuo valkoinen kohta ulottuu tosi pitkälle. Myös jalassani oli jotain väriongelmaa, samoin mahassa yksi valkoinen viiva. :/ No tätä nyt ei pysty korjaamaan mitenkään, joten joudun olemaan dalmatialaisena muutaman päivän ajan. Hittolainen.

Tässä kyseinen tuote.

Sori tämä omituinen kuva, mutta halusin vain jotenkin näyttää myös jalkani. Sävy on kyllä parempi kuin esimerkiksi Lorealin ruskettavassa. Ei ollenkaan niin oranssi. Kuvassa näkyy miten nilkkaa kohti iho vaalenee. Ja levitin ainetta kyllä tasaisesti ja huolellisesti.


Jatkan kokeiluja kunhan pääsen ensin irti tästä ihosta. :D

4 kommenttia:

 1. Kannattaa sitruunalla koittaa haalentaa niitä rajoja. Joskus menneinä vuosina vedin rusketusvoiteella semmoset viirut että oksat pois. Mutta auttoi kummasti, kun laitto sitruunaa niille raidoille. Oletko muuten testannut oliiviöljyn ja kookosöljyn sekoitusta aurinkoa ottaessa? Kookosöljy sisältää pienen suojakertoimen. Oon herkästi palavaa tyyppiä ja tolla coctaililla tiheästi lisättynä oon saanut rusketusta pintaan.

  VastaaPoista
 2. Juuri Oprin blogissa (oprin.blogspot.com) oli postaus hyvästä itseruskettavasta, kannatta katsoa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä! Piti ostaa muuten sitruunaa kaupasta, mutta unohdin raitani kaupassa ollessani. Pitääkin tsekata tuo Oprin blogi. :)

  VastaaPoista
 4. Mä ostin tänä keväänä aurinkotabletteja. Siis betakaroteenia. Koitan jso vaikka kestäisi rusketus pidempään ja suojaa ihoa :)
  Oletko kokeillut niitä?

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...