lauantai 30. huhtikuuta 2011

Botoxia ja täyteainetta, osa 2

Käynti klinikalla on nyt ohi. Huh, hengissä ollaan vielä. :) En jännittänyt loppuviimeksi niin paljoa kuin mitä luulin jännitäväni. Kaikki kävi tosi nopeasti. Tässä pieni kertomus kuvineen päivän tapahtumista.

Herätys oli aamulla klo 7.15. Kiire meinasi tulla, vaikka ei tarvinnut edes meikata. Hiuksetkin jäi laittamatta. Että sori nämä hirveät kuvat joita on tulossa...


Sisko lähti mukaan henkiseksi tueksi. Huomioikaa että joka paikkaan pitää juosta. :D

Yhteen suuntaan matka-aikaa kertyi 3.5h (sisälsi yhden pysähdyksen).

Helsingin keskustassa ajaminen oli hirveä kokemus. Vaikka toinen toimi navigoijana ja itse yritti seurata liikennettä, kasvoi ahdistuskäyrät melko korkeiksi ennen kuin päästiin parkkihalliin asti. Oli muuten hiton kallis parkki... 11.20e parista tunnista?

Klinikka sijaitsi 6. kerroksessa ja tietysti hissi oli jumissa. Ei muuta kuin "juosten" kutoseen. Klinikalla meidät otti vastaan hoitaja, joka teki siis huulioperaation. Tässä kuvassa ylähuulessa puudutusaine, jota pidettiin siinä noin 5min.

Itse toimenpide ei kestänyt kuin pari minuuttia + huulen hieronta, jotta aine levittyy/tasoittuu. Restylanea laitettiin 1 ampulli ja ainetta jäi vähän ylikin. Loput aineet voi käydä laittamassa kuukauden sisällä ilmaiseksi, jos haluan lisää volyymia johonkin kohtaan.

Piikitys ei oikeastaan juurikaan tuntunut, vähän kirpaisi. Ei siis ollenkaan paha, eikä ainakaan tuo Restylane tarvi mielestäni mitään suun sisäpuolelta tehtävää puudutusta, koska aineessa itsessäänkin on puudutetta.


Huuli ennen käsittelyä. Tarkoituksena olisi siis saada ylähuuleen pientä liftausta ja pienet juonteet vielä pienemmiksi, jotta huulipuna pysyy paremmin paikoillaan.

Huuli käsittelyn jälkeisenä iltana. Sain mukaani voidetta, jonka pitäisi nopeuttaa mustelmien katoamista. Turvotusta tuli melko paljon ja huuli siis turposi heti käsittelyn jälkeen. Tästä kuvasta ei oikeastaan edes näy miten turvoksissa huuli oikeasti olikaan. Turvotus kestää kuulemma 3 päivää, joista ensimmäinen aamu on pahin.


Sivuprofiili on aivan kauhea ankkahuuli. Aivan kuin yläpurentaa olisi vähintään 5cm.. Karmea. :D Jos tällaiseksi jäisi niin olisi pakko hakea myös alahuuleen täyte. Onneksi kyseessä on kuitenkin vain turvotus.

Sitten botoxiin. Botoxin laittoi lääkäri (mies). Otsaan laitettiin tussilla muutama merkki ja operaation meni muutama minuutti. En laskenut montako piikitystä otsani sai, mutta veikkaisin että noin 10 eri kohtaa piikitettiin. Piikit tuntuivat hieman ärsyttävimmiltä kuin Restylanepiikit. Varsinkin hiusrajan kohta ja silmäkulmat. Tuntui kuin olisi jollain nastalla painettu. Iho on niin ohutta silmien ympärillä. Muuten ei tuntunut missään, eikä mitään turvotusta tai punotusta esiintynyt. Eikä siis piikitys ollut mitenkään erityisen kivuliasta, mielestäni rokotteetkin sattuvat huomattavasti enemmän. Nenäkorunkin laitto on ainakin tuhat kertaa kivuliaampaa.

Silmäkulmat lähtötilanne hymyillessä.

Otsarypyt lähtötilanne. Nämä kaikki juonteet johtuvat siis lihaksista. Eli kun nostan kulmakarvoja tai murehdin asioita muodostuu otsaani rypyt. Samoin kun nauran tai siristelen silmiäni, silmäkulmissa näkyy ryppyjä. Tämän vuoksi nämä rypyt voidaan silottaa Botoxilla, joka sisältää siis (botuliinia)ja lamauttaa lihakset, joilla nämä rypyt teen. Iho pääsee silenemään ja jo muodostuneet juonteetkin toivottavasti madaltuvat.

Toiveena olisi taas pitkästä aikaa lyhyt otsatukka, jota en ole halunnut leikata kun nuo murheenkryyniviivat ovat tässä parin vuoden sisällä pahentuneet mielestäni melkoisesti. Tosin en tietenkään jatkuvasti naamaani kurtistele muutenkaan, mutta kyllä sitä helposti tulee siristeltyä ja pingotettua ihan huomaamattaan. Erityisesti toivon, että nuo kulmakarvojen päällä olevat "ryppykulmakarvat" katoaisivat kokonaan.

Botoxin tuloksia joudumme kuitenkin odottelemaan jopa 2 viikon ajan. Kuulemma vaikutus tehostuu päivä päivältä tuonne kahteen viikkoon asti, jolloin tulee vaikutuksen "piikki" ja otsa saattaa tuntua hetken aikaa raskaalta, jonka jälkeen tilanne stabiloituu. Saas nähdä mitä siis tuleman pitää. :/ Vähän jännittää pelkästään jo sekin, että miltä tuntuu olla kun ei saa otsaa rutisteltua.


Piikittelyn jälkeen lähdettiin tietysti shoppailemaan Ikeaan. Olotila ei ollut mitä parhain, väsytti ja huuli oli turvoksissa ja kipeä. Näytin niin kauhealta, että yritin olla katsomatta ketään päin. :D


Alkosta haettiin tietysti tähän glamuuriseen juhlaan sopiva juoma ja lasit. Skumppapullon avaus ei vain oikein meinannut sujua ensin, siksi pullo on kuvassa muovipussissa. Hetkeä myöhemmin todettiin, että pullossa oli kierteet... *sanaton* XD

Kippis uudelle naamalle! Tulipa tehtyä tämäkin, eikä tarvi enää jahkailla mitäjos -jutuilla. Kyllä siinä Ikean asiakkailla oli miettimistä, kun näitä kuvia otettiin. Luulivat kai, että tytöt ovat ensimmäistä kertaa päässeet Ikeaan.

Tarinan 3. osa julkaistaan 1-2 viikon päästä kunnollisilla ennen - jälkeen kuvilla.

Siihen asti nauttikaa keväästä, HYVÄÄ VAPPUA ja pysykää linjoilla. :)

5 kommenttia:

 1. Jes, kiitos raportista! Laitatko kuvat myös kun turvotus lakkaa? Olis kiva nähdä kuva kun se on muotoutunut. Ja saako kysyä paljonko näille operaatioille tuli hintaa?

  Arvostusta keskusta ajeluista, melkonen liikenne :D
  Terveisin yksi joka painelee samaan operaatioon jos nää huulirypyt pahenee.. :)

  VastaaPoista
 2. Joo laitan kunnolliset ennen ja jälkeen kuvat, sitten kun naama on normalisoitunut. :D
  Operaation yhteishinta oli 520e ja menin suoraan toimenpiteeseen ilman konsultaatiokäyntiä. Lähetin vain s-postissa kuvat ja kysymykseni.

  Olet muuten ainoa joka näitä juttuja on kommentoinut. Odotin enemmän kommentteja. Tais vetää hiljaiseksi mun touhut? :D Pitää sitä välillä kokeilla uusia juttuja.

  VastaaPoista
 3. Mä huomasin kans, luulin että olis laatikko täynnä kommenttia. Jos mä oon ainoo joka on kannustavalla mielellä tai muut ei vaan rohkene julkisesti kannustella :)

  Kiva nähdä kuvia sitten! Onhan siinä hintaa.. Mutta aika pikkuraha sitten siitä että on naamaansa tyytyväinen. Että jos noin "helpolla" saa elämänlaatua parannettua niin hyvä! Pitää olla tyytyväinen itseensä :)
  Ja sanoinko jo mutta musta oli rohkeeta kun kirjoitit tästä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä mä mietin pitkään että kirjoitanko tästä mitään, mutta itse ainakin luen mielelläni kaikenlaisia ennen-jälkeen juttuja, varsinkin kuvien kera. :)

  VastaaPoista
 5. Minunkin mielestäni se on tärkeintä että ihminen on itse tyytyväinen. :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...