sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Tee-se-itse: Lady Gaga huppu (Judas)

Kaipaatko vaihtelua bilepukeutumiseen? Naamiaiset tulossa? Lady Gaga fani?

Tee-se-itse Lady Gaga huppuhuivipäähine
by Extremehandycrash. ;)

Ja vaikka et loistaisi ompelussa, älä huoli, en minäkään. Siksi ohjeet ovat rautalankamallia ja helpot. Näillä pitäisi kyllä onnistua.
Extremehandycrash Huppuhuivipäähine on Judas videolla esiintyvän hupun ja Ellen Shown esiintymisasun hupun yhdistelmä.

Hupun valmistukseen tarvitset seuraavat materiaalit
- Sinistä kiiltävää kangasta
- Punaista koristekuvioista kiiltävää kangasta
- Sinistä ompelulankaa
- Voi- tai leivinpaperia huppukaavan tekoon
- Paidan, jossa on sen muotoinen huppu josta pidät
-Tussi tai kynä jolla voit piirtää kankaalle.

Itse ostin Eurokankaasta metrin palan kuvassa olevaa sinistä kangasta. Punaista kuvioitua kangasta en sitten meinannut löytää mistään, mutta onneksi ystäväni lahjoitti housunsa käsittelyyni. Leikkasin molemmista punteista noin 30cm palat ja ystävälle jäi siis vielä caprit. :D Paloista ompelin 10x110cm pitkän soiron.

Hupun mallin valitisin erään lempipaitani mukaan. Asettele huppu kuvan mukaan voipaperille ja piirrä kaava.


Kuvan kangas on siis kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Kiinnitä huppu kankaaseen nuppineuloilla ja mittaa hupun päälaelta 110cm alaspäin suoraan. Leveys on huppusi leveys. Piirrä tussilla osio kankaalle niin se on helpompi leikata. Muista saumavarat leikatessa!!!


Piirrä kankaalle (edelleen kaksinkertainen) hupun viereen 10cm leveä ja 110cm pitkä kaitale. Tämä kaitale on hupun reuna. Kuvassa kirjaimella B. Huppu on siis A.


Leikkaa osat irti. Muista kiinnittää kankaat nuppineuloilla ennen kuin leikkaat. Saat huomattavasti yhteensopivammat parit. ;)


Ompele hupun keskisauma kiinni. Älä siis ompele kankaita kokonaan yhteen! Kuvassa punainen viiva edustaa ommeltavaa kohtaa.

Hupun pitäisi nyt näyttää tältä. Hupun etureuna olkoon kirjain F.

Tässä kuvassa on housuista leikkaamani palat. Punainen kangas kirjaimella C. Tämä 10x110cm kaitale on hupun reunan sisäosa.

Kiinnitä nuppineuloilla sinisen ja punaisen kankaan kaitaleet B ja C toisiinsa niin, että oikeat puolet ovat vastakkain.

Ompelun jälkeen kaitaleet ovat yhdessä ja sen pitäisi näyttää tältä. Hupun reunanauhan sininen reuna on kirjain D. Punaisen reunan kirjain on E.

Taita reunakaitaleeseen muodostunut keskikohta. Käytä silitysrautaa jos sellainen kotoa löytyy. Minulla ei löytynyt (olen muuten tekstiiliartesaani ja nyt saa nauraa) ja sauman taitto oli aika työlästä. Kiinnitä nuppineuloilla tai harsi jos jaksat niin työn jälki on kauniimpaa.

Aseta huppu oikeapuoli ylöspäin pöydälle. Sovita reunakaitaleen sininen reuna D hupun etureunaan F. Huomioi että huppu (F) on oikeinpäin, mutta reunakaitale D on nurinpäin sitä vasten!!! Kiinnitä taas nuppineuloilla ennen ompelua.

Nyt huppu on lähes valmis. Itse ompelin hupun helmat kiinni, kai ne voi aukikin jättää. Hupun sisään kannattaa ommella vaikkapa muutama kumilenkki ja kiinnittää huppu hiuksiin pujottaen pinnit tai klipsit kumilenksuista.

Kuvassa valmis huppu ja Lady Gaga stailaukseen tahtonut 6- vuotias tyttö.

1 kommentti:

  1. Ihana stailaus <3 "O" saa tulla kohta meidän videolla esiintymään :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...