sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Siirtokuvakynnet vol.1


Pari päivää kiusannut luomitulehdus on hillinnyt meikkailua. :( Tyhmintä tässä on se, että luomi tulehtui kun olin pari päivää ILMAN meikkiä. :/


Tänään selailin netissä kynsikoristelukuvia ja siitä kokeilut sitten lähtivät. Yhtäkkiä päässä olikin jo monta kokeilunarvoista ideaa.

Olen jo pitkään miettinyt miten kynnelle saisi tasaisempaa kuviota aikaiseksi. Kynsilakkoja olen muovaillut kynnen päällä yleensä hammastikulla. Tämä tekniikka kuitenkin tekee lakasta epätasaisen. Löysin netistä sivun, jossa puhuttiin wax paperista ja sen päälle tehtävästä lakkauksesta...

Levitin erilaisille pinnoille kolmea eri lakkaa, jotka sekoitin hammastikulla. Ongelmaksi muodostui kuvan irroitus pinnalta. Kynsilakka ei kuivuessaan muodosta kovin paksua kerrosta ja kuviot repeilivät irroitusvaiheessa.
Kuvioiden teko oli mukavaa ja kuvioista tuli aika hienojakin.


Seuraavaksi levitin huulirasvaa mm. folion päälle ennen lakkojen levitystä.


Huulirasva toimi hyvin ja kuivuneen lakan sai irroitettua melko helposti pinseteillä foliosta.


Asettelin lakkamöykyn kynnelle ja painelin (vähän turhan rajusti) kuvan aluslakkaan kiinni.Tein myös teippikokeilun. Lakkasin läpinäkyvälle teipille kuviot, leikkasin teipin kynnen muotoon ja liimasin kynteen. Melko hyvä lopputulos eikä ainakaan liuskoitu kynnet. :D Ja pinta pysyi erittäin sileänä! :)

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...